Weggooien van eten doet me pijn in mijn hart. Dat probeer
ik dus zoveel mogelijk te beperken. Ik bedenk al dagen van te voren wat ik de
komende week ga eten (lekker burgerlijk, bepaald niet hip) en rijst of pasta
weeg ik altijd keurig af. Uit de losse pols pak ik toch altijd weer meer dan
dat ik eet. Houdt ik dan toch pasta over, dan gaat dat niet in de prullenbak,
maar in de koelkast. Een paar dagen
later smaakt dat nog heerlijk in een salade, samen met de restjes uit de
groentenla en de voorraadkast. Kost haast niets, ruimt lekker op en smakelijk,
zeker als de zon schijnt! Dus maak deze salade, of pluk je eigen koelkast leeg
en maak je eigen variatie.
Tonijnsalade met
pasta
Ingrediënten voor 4 personen
150g gekookte en afgekoelde pasta (of meer, wat jij wil)
Flinke hand boontjes, gedopt en gehalveerd
2 smaaktomaten in blokjes
Stukje komkommer, in halve plakjes
2 blikjes tonijn (op olie)
Stukje (punt)paprika, in blokjes
(Eikenblad)sla
2 el (zelfgemaakte) mayonaise
2 el griekse yoghurt
1½ el kappertjes
2 eieren, gekookt
Paar ansjovisfilets
Peper en zout
Breng de eieren met koud water en een snuf zout aan de
kook. Voeg wanneer het water kookt de boontjes toe en draai het vuur uit. Na
circa 7 minuten zijn de boontjes gaar en de eieren hardgekookt (maar check de
boontjes voor de zekerheid al iets eerder). Giet af, laat de eieren schrikken en
spoel ook de boontjes even af met koud water. Pel de eieren en snijd in partjes.
Meng yoghurt, mayonaise, versgemalen peper en zout in de
slakom en schep de rest van de ingrediënten door de dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten