Na 3 dagen kan ik weer langzaamaan aan eten denken.
Buikgriep. Maar ik heb weer trek! In vlees alleen nog niet echt en aan vis moet
ik nog helemaal niet denken. Dan maar iets met groenten. Nu staat volgens de
weergoden de lente op de stoep, dus wat is er beter dan een lekkere salade?
Lekker als bijgerecht (bijvoorbeeld in de zomer bij de barbecue, of met een
lamskoteletje), maar ook lekker als hoofdgerecht. Dit is eigenlijk meer een
voorbeeld, want je kunt er natuurlijk eindeloos mee variëren (groene
aspergetips, peultjes, pijnboompitten of (pistache)noten zijn er bijvoorbeeld
ook erg lekker in). In plaats van quinoa kun je ook couscous of bulgur
gebruiken, maar quinoa is toch wel echt lekkerder. Voor degene die quinoa nog
niet kennen, je kunt het vinden in de natuurwinkel.
Quinoasalade
Ingrediënten voor 4 personen
150g quinoa
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
3 smaaktomaten, in blokjes
150g haricoverts, gedopt en gehalveerd
75 g rucola
Bosje basilicum
Bosje munt
Bosje koriander (ook als je er niet van houdt, een beetje
geeft net wat meer pit aan de salade)
2 el rode wijnazijn
6 el goede extra vergine olijfolie
½ teentje knoflook gesnipperd
150g goede feta
Bereid de quinoa volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de haricoverts
in enkele minuten beetgaar en giet af. Meng de quinoa met de haricoverts,
bosui, tomaten, rucola, blaadjes basilicum, munt en koriander. Klop in een
kommetje de dressing van de knoflook, azijn en olijfolie. Meng de dressing door
de salade, breng op smaak met peper en zout en verkruimel de feta erover.
Fre, ik heb deze salade twee weken geleden gemaakt toen we dachten dat de lente echt begonnen was. Dus deze salade is niet alleen lekker na een buikgriep, maar ook heerlijk in het zonnetje in de tuin met vers gebakken brood. Bedankt!
BeantwoordenVerwijderenLeuk dat je dit receptje gemaakt hebt! Ik ga m komende week ook weer maken!
BeantwoordenVerwijderen