Gezocht: een tijdelijk nieuw baasje. Betrouwbaar en niet
terugdeinzend voor eventuele zure gassen die er worden geproduceerd. Voeden
hoeft maar één keer per week, waarna graag even liefdevol doorroeren. Een halve
dag laten rusten en daarna weer koel opbergen.
Met pijn in mijn hart moet ik mijn zelfgekweekte en
maanden trouw onderhouden symbiose van bacteriën en schimmels thuis
achterlaten. Hoe moet dat nou met mijn zuurdesem als ik 3 weken op vakantie ga?
Mijn arme zuurdesem zal verhongeren en versterven! Tja, meenemen is ook niet
echt een optie (ik wil ook niet weten wat ermee zou gebeuren wanneer het 3
weken lang in een warme auto of tent staat te borrelen). Misschien is invriezen
nog een optie? Een experiment, we zullen zien.
Dan nu nog een receptje van iets wat we zeker wel
meenemen op vakantie. Een fles zelfgemaakte citroenlimonade. Geloof me, Wanneer
je deze eenmaal hebt geprobeerd, haal je je neus op voor de limonade en
frisdrank uit de supermarkt!
Citroenlimonade
Voor circa 500ml siroop:
Rasp en sap van circa 6 citroenen (of meer, je hebt 350ml
citroensap nodig)
350g suiker
Verhit alles al roerende in een pannetje tot de suiker is
opgelost. Laat nog een uurtje afkoelen en trekken. Schenk de siroop door een
fijne zeef in een gesteriliseerde fles en laat verder afkoelen. Lekker met spa
rood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten