Dit weekend ben ik in Cadzand geweest. Één jaar getrouwd,
dat moest gevierd worden. Prima badplaatsje, leuk gekampeerd, fijn gewandeld en
lekker gefietst op de racefiets. Maar de hoofdreden dat we daar waren was
Pure-C. We hebben er heerlijk en bijzonder gegeten, hmmm. Maar nu weer thuis en
terug met beide beentjes op de (keuken)grond.
Mijn favoriete groentemannetje had mooie verse tuinbonen
en erwtjes. Die kun je niet laten liggen, daar moet je wat mee doen!
Bonensalade met
feta
Ingredienten voor 2 personen
200g harrico verts of sperziebonen
100g verse erwtjes of kapucijners, gedopt
100g tuinbonen, gedopt
½ rode ui, in dunne halve ringen
Klein stukje goede (dodoni) feta
1 el rode wijnazijn
3 el goede olijfolie extra vergine
Kneepje citroensap
Peper en zout
Klop in een kommetje de dressing van de azijn,
citroensap, olie, peper en zout.
Kook de harrico verts in gezouten water in circa 4
minuten beetgaar. Haal met een schuimspaan uit het water, spoel kort onder koud
water en laat uitlekken. Kook de erwtjes en tuinbonen in hetzelfde water in
circa 5-6 minuten gaar, spoel kort onder koud water en laat uitlekken. Ik had
hele mooie kleine tuinboontjes. Als ze groter zijn is het absoluut de moeite
waard om ze dubbel te doppen.
Doe de bonen en erwten in een schaal, voeg de rode ui en
dressing toe, hussel door elkaar en brokkel de feta erover.
Lekker bij lamskoteletjes, of bij iets anders.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten