Ik krijg soms te horen dat de gerechten die ik maak wat
bewerkelijk zijn. Ik vind dat zelf doorgaans best meevallen, maar misschien
maakt (kook)verslaving blind. Om te bewijzen dat het ook eenvoudig kan, bij
deze een lekkere lentesalade. Niets meer, niets minder. Ik heb de salade
gemaakt met pasta, maar met aardappel zou ook kunnen.
Salade met makreel en raapstelen
Ingrediënten voor 2 personen
1 bosje raapstelen (of rucola)
2-3 smaaktomaten, in blokjes
1 el kappertjes
Paar ansjovisfilets
1 gerookte makreel, in stukjes (of een blikje tonijn)
75g groene babyasperges
½ rode ui, gesnipperd
150g pasta, bijvoorbeeld penne
2 eieren
Paar blaadjes basilicum, gescheurd
2 el rode wijnazijn
5 el olijfolie
1 klein teentje knoflook gesnipperd.
Kook de eieren in circa 7 minuten hard. Pel de eieren en
snijd in partjes.
Breng water aan de kook, voeg zout toe en kook de pasta
beetgaar.
Verhit een (grill)pan en bak de asperges enkele minuten.
Haal de asperges uit de pan en snijd doormidden.
Mix met een staafmixer de azijn, knoflook, peper en zout en
voeg de olijfolie in een straaltje toe.
Meng alle ingrediënten en dien op.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten