Het leuke van (kleine) boeren campinkjes, is dat ze er
vaak ook boerderijproducten verkopen, zoals bijvoorbeeld heerlijke
(geiten)kaasjes, wijn en lekkere vette gedroogde of verse worst. O, wat is op
vakantie zijn toch een straf! ;-)
Vandaag hebben we bij de boer van ons campinkje een mooi
vetdoorregen en super malse biologische varkenskarbonade gekocht. Met zo’n mooi
stukje vlees moet je niet teveel meer doen, maar gewoon lekker puur houden! Dit
recept is zo kinderlijk eenvoudig, je kunt het haast geen recept noemen. Koop
wel ècht goed vlees, anders is er geen genot aan te beleven. (Overbodig om te
zeggen, maar goed vlees vind je natuurlijk niet in de supermarkt!)
Karbonades
Ingrediënten voor 4 personen
4 mooie karbonades (bijvoorbeeld haaskarbonade), niet te
dun
Peper, zout, olijfolie
Steek de barbecue aan (of bak bij slecht weer in de (grill)pan).
Wrijf het vlees in met wat peper, zout en olijfolie. (Ik had op de camping
toevallig nog wat verse tijm geplukt en ook wat in het vlees gewreven.) Leg de
karbonades op de hete barbecue en bak ze (afhankelijk van de grote en dikte) in
circa 5 minuten gaar, keer halverwege. (Wij hadden 1 grote dikke karbonade, die
had een minuut of 6-7 nodig).
Haal van het vuur en laat nog 10 minuutjes, losjes met
aluminiumfolie afgedekt, rusten. Nu niets meer aan doen, geen sausjes of andere
opsmuk. Serveer bijvoorbeeld met gepofte aardappelen (die barbecue stook je
toch al heet, dan kun je net zo goed een paar in alu-folie verpakte aardappelen
tussen de kolen stoppen).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten