Vandaag hebben we prachtig gewandeld! Zo mooi en haast
sprookjesachting, dat er eigenlijk geen woorden voor zijn. Bergen, meertjes,
valleitjes en geweldige vergezichten, prachtig!
Nu zijn we weer terug op de camping. Een mooie camping,
maar we mogen er niet barbecueën. Geen probleem, want we zagen bij de slager
hele mooie kalfschenkels liggen.
Nog nagenietend van de indrukken van vandaag, gaat zo’n
sudderpotje met boterzachte kalfschenkels er natuurlijk goed in. Een soort
(camping/improvisatie/eenvoudige) osso bucco, die smelt op de tong! Probeer het
eens en maak het voor iemand die u dierbaar is. Deze zal u dankbaar zijn!
Improvisatie/camping osso bucco
Ingrediënten
voor 2 personen
500g kalfschenkels
2/3 blik gepelde tomaten
125ml witte wijn
125ml kippenbouillon
1 worteltje, kleingesneden
1 stengel bleekselderij, kleingesneden
½ ui, kleingesneden
1el bloem
Bosje tijm
Schil van 1 citroen
2 teentjes knoflook, gesnipperd
Bosje peterselie, blaadjes grof gehakt
Bestrooi de kalfschenkels met peper en zout en wentel
door de bloem. Verhit olie in een stoofpan en bak de schenkels aan beide kanten
aan. Haal het vlees uit de pan. Voeg zo nodig nog wat extra olie toe en fruit
wortel, bleekselderij en ui circa 15 minuten op laag vuur, zonder het te laten
kleuren. Voeg het vlees samen met de wijn, tomaat en kippenbouillon toe. Het
vlees moet nu net onder staan. Voeg de tijm, peper en zout toe. Laat het met
deksel op de pan, op een laag pitje, circa twee tot tweeënhalf uur pruttelen
totdat het vlees van het bot valt en zeer zacht is. Haal, wanneer de saus nog
wat te dun is, het laatste half uur (of iets korter) de deksel van de pan. Meng citroenschil met knoflook en peterselie en strooi
over de saus. Serveer met brood, om lekker de saus mee op te slurpen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten