Vanochtend onderweg naar de Touremalet brak het angstzweet met nog uit. Misschien was die mooie 5 uur durende wandeling gisteren toch niet zo’n beste voorbereiding voor vandaag en misschien was het ook niet zo verstandig dat ik na die wandeling nog even 5 kilometer ging hardlopen…
Tja, aan het ontbijt zou het in ieder geval niet liggen; flensjes met kaas, flensjes met kaneel en suikel en flensjes met nectarine! In principe ben ik niet zo pro pannenkoeken. Van die dikke deeg-kletsen, waarvan het beslag eigenlijk nooit echt gaar wordt (grrrr), geven me kippenvel. Flensjes of crèpes daarentegen, dat is andere koek! Een echte volwaardige maaltijd vind ik het dan eigenlijk nog altijd niet, maar voor één keer per jaar (op vakantie) wil ik (voor manlief) een uitzondering maken.
Super simpel en ook ideaal bij minder goed (kampeer)weer. Lekker met spek en kaas, spek en appel, appel en kaneel of eigen andere variaties. Met het beslag dat je overhoudt, maak je natuurlijk een koningsontbijt! Ideaal als bodem voor de Touremalet. Een pittige, maar ook prachtige beklimming. Als ware ik Marianne Vos, de concurrentie ver achter me latend, in een gestaag (doch traag) tempo naar boven!
400gr bloem
1dl melk
4 eieren
Snuf zout
Roomboter om in te bakken
Spek/kaas/appel (met mandoline of kaasschaaf in dunne plakjes)/suiker/stroop/kaneel/jam/chocolade/etc…
Geen opmerkingen:
Een reactie posten