Soms loop je in een supermarkt (of hypermarché) en staart
een product je gewoon aan. Alle (eventuele) andere plannen worden overboord
gegooid en je denkt “dìt is het, dit eten we vanavond”. Of morgenavond, want de kingsize super
spareribs die ik vandaag zal liggen,
moeten natuurlijk wel een nachtje marineren.
Het recept lijkt op het recept dat ik vorig jaar op het
blog heb gezet, maar het is verbeterd. Hierbij het recept voor lekkere, pittige
en malse spareribs!
Spareribs
Ingrediënten voor 4 personen
1½ kg (ongemarineerde) spareribs
1 el tomatenpuree
2 grote tenen knoflook, gesnipperd
2 el korianderpoeder
1,5 el komijn
3 el ketjap
3 tl sambal (of ietsje meer naar smaak)
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan waar de
spareribs nèt inpassen. Voeg alle ingrediënten
voor de marinade toe en fruit even tot de geuren goed loskomen. Voeg twee
kopjes water toe en warm even door. Zet het vuur uit, voeg de spareribs toe en
laat afkoelen. Zet de spareribs een nacht in de koelkast om te marineren.
Haal de spareribs uit de koelkast en laat op
kamertemperatuur komen. Zet de pan op het vuur en breng de marinade aan de kook. Proef de marinade en breng zo nodig op smaak met extra ketjap of sambal.
Draai het vuur laag (het liefste op een sudderplaatje) en laat de ribbetjes één tot anderhalf uur zachtjes sudderen. Keer de spareribs halverwege.
Verhit in de tussentijd de barbecue (of bij slecht weer
eventueel de oven). Leg de spareribs nog een halfuurtje op de barbecue, draai
halverwege (en pas op dat ze niet aanbranden!).
Leuk Freek met die foto's.
BeantwoordenVerwijderen