Vaak vind ik vegetarische pastarecepten zoals cannelloni
of ravioli met spinazie een beetje lafjes van smaak. Dat moet toch beter kunnen
dacht ik, en hier is het resultaat! Een beetje van delicious. magazine en een
beetje van mezelf.
Spinaziecannelloni met blauwe kaas en parmezaansaus
Ingrediënten voor 4 personen
3 tenen knoflook, fijngehakt
3 el pijnboompitten
800g wilde spinazie, schoongemaakt en bladen grof
gesneden
25g roomboter
25g bloem
300ml melk
75g Parmezaanse kaas, geraspt
150g (milde) blauwe kaas, in blokjes
500ml passata di pomodoro
250g zelfgemaakte (of verse) lasagnebladen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een scheutje
olijfolie in een koekenpan voeg knoflook en handje voor handje de spinazie toe.
Kruid met peper en een beetje zout en laat het blad op hoog vuur slinken en het
vocht verdampen. Laat de spinazie een beetje afkoelen.
Smelt vervolgens boter in een sauspan. Voeg de bloem toe
en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur en voeg in één keer de koude melk
toe. Zet de pan terug op (laag) vuur en klop met een garde tot je een mooie
gebonden saus hebt. Laat 50g Parmezaanse kaas in de saus smelten. Indien de
saus te dik is geworden, kun je nog een scheutje melk toevoegen.
Meng 4-5 el saus en de blokjes blauwe kaas door de
spinazie.
Schenk de tomatensaus in een ovenschaal. Leg de
pastavellen op het werkvlak. Verdeel er de spinazie over en rol op. Leg de
cannelloni tegen elkaar in de tomatensaus. Schenk de resterende parmezaansaus
over de canneloni en bestrooi met de achtergehouden Parmezaanse kaas.
Bak de cannelloni in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Rooster in de tussentijd de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Bestrooi de
cannelloni met pijnboompitjes en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten