Het is weer tijd voor een ouderwets klassiekertje; garnalencocktail.
Een aantal dingen zijn essentieel. Neem Hollandse garnalen en niet van die
smakeloze Noorse garnalen, alias de waterbommen. Wil je het helemaal lekker
maken, pel de Hollandse garnalen dan zelf. De ongepelde garnaal is smaakvoller
en vaak ook groter en beter van structuur. Even zo belangrijk als de goede
garnaal, is het dat je de saus zelf maakt. Het lijkt overbodig om te zeggen,
maar ik zie menigeen ook nog kant-en-klare cocktailsaus serveren bij de
barbecue, dus wie weet zijn er ook mensen die het over hun garnalen gooien (ik
wordt al misselijk bij het idee!).
Garnalencocktail
Voorgerecht voor 2 personen
200g Hollandse garnalen
1 el (zelfgemaakte) mayonaise
1 el yoghurt
1 tl ketchup
Mini scheutje / vingerhoedje whisky
Meng mayonaise, yoghurt, ketchup en whisky. Breng de saus
op smaak met peper,zout en zo nodig extra ketchup.
Meng net zoveel saus door de garnalen, tot jij de
substantie goed vindt. Ik houdt van een vrij “droge” cocktail met niet teveel
saus, maar smaken verschillen…
Serveer de cocktail op een bedje van sla en met enkele
partjes (smaak)tomaat. (Of ga ècht old fashion en doe er grapefruit doorheen,
al heb ik die combinatie zelf nooit begrepen.)
Ps. Let niet op dit kerstige tafelkleed, de foto is gemaakt tijdens onze wintersport.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten