Ik heb vorig weekend toch iets leuks gedaan. Ik heb samen
met mijn broer worsten gemaakt. Varkensbraadworsten gemaakt met buikspek en
varkensschouder, gekruid met venkel, knoflook en witte peper en in een
varkensdarmpje geperst. Het was veel minder werk dan ik had gedacht en het
resultaat was verbluffend!
Ik heb er een nieuwe hobby bij, maar voor de meeste van
jullie gaat dit wellicht toch iets te ver. Daarom nu dan alleen het recept voor
het sausje dat ik serveerde bij de hutspot (zie daarvoor het recept elders op
dit blog) met zelfgemaakte braadworst.
Mosterdsaus
(voor bij de braadworst en hutspot)
150ml water
1 dessertlepel gladde mosterd
1 dessertlepel grof gemalen mosterd
¼ kippenbouillonblokje
Evt. kontje(s) boter
Braad de braadworst, in een lekkere klont roomboter, op
laag vuur een minuutje of tien. Haal de worsten uit de pan en dek losjes af met
aluminiumfolie.
Voeg beide soorten mosterd toe en verwarm al roerende
even door. Blus af met het water en verkruimel de bouillon erboven. Laat op
halfhoog vuur, al roerende, wat inkoken. Verlaag het vuur en roer er (evt.) nog
enkele klontjes boter doorheen.
Lekker met braadworst, maar natuurlijk ook lekker met een
gehaktbal!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten