We zijn anderhalve week onderweg, maar we hebben al
zoveel gezien en gedaan! Het voelt alsof we al veel langer van huis zijn. De Pyreneeën
zijn echt prachtig en veel afwisselender dan ik had gedacht. En de fietsen zijn dit jaar zeker niet voor
niets meegegaan. De Col du Tourmalet laten we dan weliswaar voor wat hij is, maar
we hebben (aangemoedigd door mensenhoge zonnebloemen met hun stralende lach)
erg mooi en soms toch ook pittig gefietst. Dat fietsen maakt hongerig en dat
komt goed uit! Want qua eten komen wij ook op vakantie natuurlijk niets tekort!
Een aantal klassiekertjes (oa. coq au vin en artisjokken)
hebben de revue reeds weer gepasseerd en waar het kan, wordt de barbecue
aangewakkerd. Vandaag op de barbecue (huis/camping) gerookte zalm.
Laat je er niet door afschrikken door het zelf roken. Er
zijn weinig recepten zo eenvoudig als deze. De enige vereisten zijn een
barbecue met deksel en houtsnippers (te koop bij diverse kookwinkels en
tuincentra).
Gerookte
zalmfilet
Ingrediënten voor 2 personen
2 (dikke) stukken zalmfilet met huid (ca. 200g/st)
Handje houtschilfers
Visrooster of stukje aluminiumfolie
Barbecue met deksel
Steek de barbecue aan en laat de kolen in circa 45
minuten goed heet worden. Week ondertussen de houtsnippers in een bakje water.
Bestrooi de zalm met zout en peper en klem in het
visrooster of leg met de velkant op (een zo klein mogelijk stukje)
aluminiumfolie.
Strooi de houtsnippers op de hete kolen en laat de vis
circa 7 minuten (met de deksel op de barbecue, gaten in deksel open) roken.
Lekker met bijvoorbeeld veldsla.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten