Lekker zomers als de zon schijnt, geschikt als
troost-eten wanneer het regent. Kortom, ideaal voor de Nederlandse zomer!
Gezellig met zijn alle rond de schaal met bonen en stapelen maar. Op iedere
nacho een beetje bonen, tomatensalsa en guacamole en dan hup het mondje in!
lekker met je handen eten en vergeet vooral de jalopenopepers niet!
Pittige
Mexicaanse nachos
Ingrediënten voor 4 personen
1 zak nachos
1½ blik kidneybonen (of 2 blikken, voor grote eters)
1 blik gepelde tomaten in blokjes
1 el tomatenpuree
1 rode peper zonder zaadjes, kleingesneden
1 teen knoflook, gesnipperd
2 tl gemalen koriander
1tl komijnpoeder
Snuf chilipoeder
1 grote rode ui in halve ringen
Klein blikje mais
2 kleine puntpaprika’s, in blokjes
Hand geraspte kaas
1 bosje verse koriander, grof gehakt
Jalapenopepers in plakjes, hoeveelheid naar smaak
Verhit de ovengrill voor op 200 graden.
Verhit olie in de pan. Fruit de uienringen enkele
minuten. Voeg de kruiden, knoflook en rode peper toe en fruit mee tot de
kruiden gaan geuren. Voeg de tomatenpuree toe en laat een minuutje meebakken,
voordat je de tomatenblokjes toevoegt. Laat de saus even pruttelen en voeg
vervolgens de bonen en mais toe. Voeg na enkele minuten de paprika toe en laat
de saus zonder deksel pruttelen tot de saus vrij stevig is. Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de bonenprut in een grote ovenschaal en verdeel
wat nachos rondom. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas en zet kort onder
de grill om de kaas te laten smelten. Haal uit de oven en bestrooi (royaal) met
jalopenopepers.
Serveer de bonenschotel met de rest van de nachos,
guacamole (mix avocade, rode peper, rode ui, beetje koriander, klein beetje
knoflook, tomaatje en limoensap kort in de keukenmachine) en tomatensalsa
(kleingesneden tomaat, rode ui, koriander, beetje knoflook, limoensap,
olijfolie, peper en zout).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten