Dit receptje is een lekker lunch of picknickrecept, maar
wij eten het in de zomer ook regelmatig als avondmaaltijd. Wij maken het met Libanese
platbroden, te koop bij het Iraanse winkeltje bij ons om de hoek, maar het kan
ook met tortilla wraps (al zijn die wel wat droger en minder smaakvol). Met dit
recept kun je natuurlijk eindeloos variëren. Je kunt kipfilet in blokjes
toevoegen, of het vlees vervangen door bijvoorbeeld een blikje tonijn (maar de
tonijn is een bedreigde vis, dus liever niet!) of gerookte makreel.
Zomerse wraps
Ingrediënten voor 2 personen
4 Libanese platbroden / tortilla wraps
100g ontbijtspek
1 avocado, in reepjes
1-2 lente-uitjes in ringetjes
3 smaaktomaten of wat cherrytomaatjes, in blokjes
Halve komkommer, in partjes
Puntpaprika, in reepjes
Half zakje rucola
Paar takjes koriander (voor de liefhebber)
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 volle tl kerriepoeder
Maak de saus door mayonaise, yoghurt en kerriepoeder te
mengen. Breng op smaak met zout en peper.
Bak de plakjes ontbijtspek knapperig en laat uitlekken op
keukenpapier.
Maak tenslotte de wraps door de overige ingrediënten erover
te verdelen. Rol de wraps op en zet eventueel vast met een prikker.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten