Pompoenravioli met roquefort
Ingrediënten voor 4 personen
2 eieren
120g 00-bloem
80g semola (of in totaal 200g (patent)bloem)
2 el olijfolie
1 flinke flespompoen
100g Roquefort
Snuf chilipeper
Snuf kaneel
12 salieblaadjes
Handje walnoten, grof gehakt en geroosterd
Extra virgine olijfolie
Zout en peper
Warm de oven voor op 220 graden.
Snijd de pompoen in parten, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster in circa 40 minuten gaar.
Maak in de tussentijd de pasta. Meng bloem en semola met de eieren, een snuf zout en 2 eetlepels olijfolie en kneed tot een soepel deeg. Laat de pasta in plastic folie 30 minuten rusten.
Prak de gare pompoen met de roquefort fijn. Breng de vulling op smaak met chilipoeder, kaneel en peper. Zout is waarschijnlijk niet of nauwelijks nodig, aangezien de kaas al vrij zout is. Houd er rekening mee dat je de vulling vrij pittig/stevig op smaak moet brengen, in de pasta zwakt de smaak wat af.
Rol de pasta uit en vorm ravioli van de pasta en de vulling. Sluit de ravioli goed af en zorg dat er geen lucht in zit.
Breng gezouten water aan de kook en kook de ravioli in delen in 2-3 minuten gaar.
Verhit ondertussen wat olijfolie in een koekenpan en bak de salieblaadjes krokant.
Verdeel de ravioli over de borden, besprenkel rijkelijk met goede extra virgine olijfolie en verdeel de salie en walnoten erover.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten