Vandaag een recept voor een lekkere herfstige salade. Ik
ken niet veel mensen die dol zijn op rode biet. Ik wel! Je moet die grondse
smaak natuurlijk wel met de juiste andere smaken combineren (een beetje scherp,
een beetje zout en met een zuurtje en een vetje) en je bent verkocht! Dit
recept moèt je gewoon proberen!
Salade met makreel en biet
Ingrediënten voor 4 personen
2 grote of 3 kleine bieten
Circa 6 aardappelen, in stukjes
2 el kappertjes (het liefst gezouten)
1 bak/zak gemengde sla
1 kleine rode ui, in dunne halve ringen
3 kleine el crème fraiche
3 el olijfolie
Sap van ½ citroen
2-3 tl mierikswortel
4 gerookte makreelfilet, ontdaan van huid en in stukken
Warm de oven voor op 180 graden. Smeer de bieten
ongeschild in met wat olie, doe ze in een ovenschaal en zet afhankelijk van de
grootte 60-80 minuten in de oven. Keer de biet af en toe.
Haal de biet uit de oven en laat even afkoelen voordat je
de bieten schilt en in stukken snijd.
Kook in de tussentijd de aardappel gaar in gezouten water
en laat even uitstomen.
Meng in de slakom de crème fraiche, olijfolie, citroensap
en mierikswortel en breng op smaak met peper en zout. Voeg de overige ingrediënten
toe en meng. Breng zo nodig op smaak met wat extra citroensap, olijfolie of
mierikswortel en serveer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten