O jee. ik heb nog zoveel zomerrecepten die ik met jullie
wil delen, maar het herfstweer heeft zijn intrede al gedaan. Nou ja, dan maar
even geen barbecuerecept, maar nog wel een recept met een zomers tintje. Het is
een recept met courgette en die is nog volop in het seizoen. Het is een nieuw
probeerseltje en als je het mij vraagt zeer geslaagd!
Courgettesalade
Bijgerecht voor 2 personen
2 courgettes
1 sjalotje, fijngesneden
Een paar smaak- of cherrytomaatjes
1 el kappertjes
Klein handje basilicum, grof gesneden
1 (kleine) el sherry- of rode wijnazijn
2-3 el extra virgine olijfolie
Snijd de courgette met een mandoline met opzetstuk (of
met de hand) in lange dunne spaghettislierten. Gooi de kern van de courgette (het
middelste gedeelte met de zaadjes) weg. Breng ruim water met zout aan de kook
en kook de courgettesliertjes hier 1 minuut in. Giet de courgette af, spoel
goed na met koud water. Laat de courgette goed uitlekken en druk het overtollig
vocht eruit. Voeg de courgette toe de tomaten, sjalot en kappertjes en maak de
salade aan met de dressing van azijn en olijfolie. Breng op smaak met peper en
zout en bestrooi met de basilicum. Lekker bij vis, maar kan ook goed bij vlees en eventueel zou je nog mozzarella toe kunnen voegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten