De kruiden in de tuin groeien als kool. Daar moet dus wat
mee gedaan worden. Een quinoa- of couscoussalade met allerhande kruiden is
lekker, maar vandaag wordt gekozen voor een andere salade. Aardappelsalade met
zalm en met dille, bieslook en rucola uit eigen tuin. Het is een lekker
lunchgerecht, maar kan wat mij betreft ook prima als avondmaaltijd. De bieslook
is eventueel te vervangen door lenteui of door een klein beetje fijngesneden
rode ui.
Aardappelsalade met zalm
Ingrediënten voor 4 personen
750g-1kg vastkokende aardappelen
200g gerookte zalm
150g haricots verts
3 el kappertjes (bij voorkeur gezouten kappertjes, die
zijn lekkerder, wel even goed afspoelen)
Bosje dille, grof gehakt
Klein bosje bieslook fijngesneden
2 handjes rucola
6 el goede extra virgine Olijfolie
2 el citroensap
4 eieren
Maak de dressing, meng de olijfolie in een dun straaltje,
al kloppende bij de citroensap. Breng op smaak met peper en eventueel nog wat
extra citroensap. Ik gebruik gezouten kappertjes. Extra zout toevoegen is dan
vaak niet nodig.
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Indien het
jonge aardappeltjes zijn, kun je de schil eraan laten zitten. Kook de
aardappelen in een bodempje gezouten water in circa 15 minuten beetgaar. Giet
af en laat kort uitstomen en meng ze door de dressing.
Breng ondertussen in een ander pannetje een bodempje
water aan de kook en kook hierin haricots verts in circa 2 minuten (of naar
smaak langer) beetgaar. Spoel de haricots verts kort af onder de koude kraan,
laat even uitlekken en meng met de dille, bieslook, rucola en zalm door de
salade.
Breng in de
tussentijd ruim water met zout en een scheutje azijn aan de kook. Draai het
vuur uit en draai vervolgens met een lepel een kolk in het water en pocheer
hierin 2 eitjes (ik breek altijd een eitje in een glas en schenk dit vervolgens
in het water). Pocheer de eitjes circa 3 minuten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten