Comfort food, geschikt voor winterse, maar zeker ook voor
zomerse dagen. Dus wat het weer de komende dagen ook gaat doen, dit receptje
kan altijd. Het is een mooie ballans van smaken; zoet, zuur, zout en een beetje
umami. Daarnaast is het behoorlijk pittig, dus zorg voor een verkoelend drankje
om het vuur in de mond mee te blussen.
Ook dit recept is, met enkele kleine aanpassingen,
afkomstig van de site van Good Food.
Vietnamese
lamschenkel met zoete aardappel (Good Food)
Ingrediënten 4 personen
2 el zonnebloemolie
4 lamschenkels
2 uien, in halve ringen
2 el fijngesneden gember
3 knoflooktenen, fijngesneden
2 rode pepers, ontpit, de helft fijngesneden, andere
helft in dunne plakjes
1 el bruine suiker
3 steranijs
2 stengels citroengras, gekneusd
1,2l lam/kippenbouillon
1½ el tomatenpuree
3-4 zoete aardappelen, geschild en in grote blokken
2 el vissaus
Sap van 2 limoenen
Bosje munt, blaadjes grof gesneden
Bos koriander, blaadjes grof gesneden
Verwarm de oven voor op 140 graden. Verhit de zonnebloemolie
in een stoofpan. Kruid de schenkels met peper en zout en braad ze in de pan (in
delen) rondom bruin. Haal de schenkels uit de pan. Voeg de uien toe en fruit
kort aan. Voeg gember, knoflook en fijngesneden rode peper toe. Verlaag het
vuur en bak een minuutje mee. Voeg tomatenpuree toe en bak tot de puree begint
te geuren. Voeg de lamschenkels weer toe, gevolgd door de suiker, steranijs,
citroengras en bouillon. Breng aan de kook.
Doe de deksel op de pan en zet in de oven. Voeg na
anderhalf uur de aardappelen toe en kook nog circa 1 uur, of totdat de
aardappelen gaar zijn, het vlees zacht is en bijna van het bot valt. Roer de
vissaus, limoensap en naar smaak eventueel nog wat suiker door de saus. Bestrooi
met munt, koriander en plakjes chilipeper. Serveer met rijst en een fris
biertje.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten