Ik loop behoorlijk achter de feiten aan. Nee, een
trendzetter kun je mij niet noemen. Ik heb namelijk nu pas, sinds een week een
kookboek van Ottolenghi. Nou ja, ik heb een kookboek van Ottolenghi geleend
(maar met een beetje mazzel mist de originele eigenaar het boek niet zo en voor
je het weet is deze originele eigenaar weer voor een maand of 3 op vakantie,
dus dat biedt perspectief voor mij!). De hele week eten we al allerlei
Ottolenghi-creaties. Vanavond hadden we bijvoorbeeld sumak-kip en venkelsalade.
Het lenteweer laat nog even op zich wachten, maar hierbij vast een salade
(ietsje aangepast) dat zal zorgen voor een zonnetje in huis.
Venkelsalade
met feta, granaatappelpitten en sumak
Ingrediënten voor 4 personen
Pitjes van ½ granaatappel
2 middelgrote venkelknollen
1½ middelgrote venkelknol
2 el olijfolie
2 tl sumak en extra om te garneren
Sap van 1 citroen
4 el dragonblaadjes
2 el grof gesneden bladpeterselie
125g feta, verkruimeld
50g geroosterde pijnboompitten.
Zout en peper
Houd wat groen van de venkelknollen achter om te
garneren. Snijd de wortelschijf van de knollen en schaaf (liefst op een
mandoline) in dunne plakjes.
Roer voor de marinade de olie, citroensap, sumak,
kruiden, peper en zout door elkaar. Meng de venkel door de marinade en bestrooi
met granaatappelpitjes, pijnboompitjes en feta. Garneer met venkelgroen en wat
extra sumak.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten