Dit recept heb ik onlangs op wintersport gemaakt en is (wederom) van Good Food. Het is een lekker stoofpotje met konijn en gedroogde pruimen. Een keer wat anders dan een stoofpotje met kip of rund en zeker de moeite waard! Dus denk niet aan Flappie, maar gewoon eens proberen.
Konijn met pruimen
Ingrediënten voor 4 personen
140 g gedroogde pruimen
50ml cognac
1 tam konijn, in stukken (of 4 achterpoten)
bloem
1 el zonnebloemolie
100g gerookt spek in reepjes
2 wortels, in plakjes
1 uit, gesnipperd
2 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 teen knoflook, geplet
paar takjes tijm
1 laurierblaadje, gekneusd,
150ml rode wijn
250ml kippenbouillon
bladpeterselie, grof gehakt.
Verhit de (heteluchtoven) op 130 graden. Week de pruimen in de cognac. Wrijf de stukken konijn in met peper en zout en bestrooi met bloem. Klop het overtollige bloem er vanaf. Verhit de olie in een stoofpan en bak de konijn (eventueel in delen) rondom aan. Haal konijn uit de pan. Voeg spek, groenten, knoflook en kruiden toe en fruit voor 5-10 minuten. Voeg rode wijn en bouillon toe, schraap alle aanbaksels los van de bodem, voeg de stukken konijn samen met pruimen en cognac toe aan de pan en dek af met een deksel. Stoof, onder af en toe roeren, circa 2 uur in de oven tot het vlees gaar is en bijna van het bot valt. Bestrooi met peterselie en serveer met knapperig brood of rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten