Deze tajine is misschien niet klassiek, maar wel wat ik
ervan maakte (en lekker). Vaak maak ik tajines met harissa, maar zonder deze peperpasta is hij mooi zacht van smaak en de overige ingrediënten geven hem zeker genoeg smaak. Lekker met couscous en een salade.
Tajine met kip,
olijven en ingemaakte citroen
Ingrediënten voor 4 personen
8 drumsticks
2 witte uien, in halve ringen
3 tenen knoflook, fijngehakt
Duimpje gember, fijngehakt
2 tl. kurkuma
Snufje korianderpoeder
Snufje komijnpoeder
Plukje saffraan
250ml kippenbouillon
Half glas witte wijn
Handje groene olijven
1 ingemaakte citroen, alleen de schil, fijngehakt
Bosje koriander en bladpeterselie, grof gehakt
Week de saffraan in de bouillon. Verhit een scheutje
olijfolie in de tajine/braadpan en braad de drumsticks rondom bruin. Haal de
drumsticks uit de pan. Voeg de uienringen, gember en knoflook toe en bak op
laag vuur glazig. Voeg kurkuma, korianderpoeder en komijn toe en laat even
meebakken. Voeg de wijn toe en laat even bruisen. Voeg de bouillon en saffraan
toe en voeg eventueel extra water toe tot de kip half onder staat. Breng aan de
kook en laat vervolgens op laag vuur circa 45 minuten zachtjes garen. Voeg de
olijven en ingemaakte citroen toe en laat nog 10-15 minuten garen met de deksel
schuin op de pan, tot de kip mooi gaar is. Bestrooi met koriander en
peterselie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten