Dit recept is lekker en in no-time klaar. Ook wanneer je
niet een mega-bonenfan bent, moet je het gewoon een keer proberen. Het aller
belangrijkste in deze salade is een goede olijfolie. Gooi de bertolli of andere
supermarktolijfolie weg (of gebruik het uitsluitend voor bakken en braden) en
koop een echt goede olijfolie. Je betaald misschien een tientje meer, maar het
maakt een wereld van verschil. Het lijkt wellicht een beetje veel olijfolie,
maar de boontjes mogen best een beetje zwemmen.
Het recept is geïnspireerd op een recept uit een oude
delicious.
Bonensalade met peterselie en tomaat
Ingrediënten voor 2 personen
400g cannellinibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
60ml goede extra vierge olijfolie
Half teentje knoflook, heel fijngesneden
1 el sherryazijn
Kneepje citroensap
150g kerstomaatjes
90g smaakvolle zwarte olijven
30g bladpeterselie, grof gehakt
Halve rode ui, in dunne halve ringen
Klop de olie, knoflook en sherryazijn door elkaar en
breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Meng de overige ingrediënten
door de salade en laat de smaken even intrekken. Serveer met bijvoorbeeld
lamskoteletjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten