De kou is verdreven, de dagen worden langer en het betere
weer breekt aan. Dat betekend dat er genoeg valt te doen; de tuin bijwerken, buiten sporten en barbecueën
(nee, het hoeft geen tropisch warme avond te zijn om je barbecue te ontsteken
en lekker te grillen of roken!). Geen tijd, nog zin om binnen te zitten en dus
weinig tijd voor een receptje. Nou heb
ik toevallig onlangs een super simpel en vliegensvlug Spaans receptje van Onno
Kleyn gemaakt; little gems met blauwe kaas. Een ideaal bijgerecht bij een
stukje vlees of vis, of een lekker onderdeel van een grote tapastafel.
Little gems met
blauwe kaas
Ingrediënten voor 4 personen
2 little gems
4 el olijfolie
1 el azijn
150 gram blauwe kaas (in het oorspronkelijke recept wordt Cabrales gebruikt,
maar mijn kaaswinkeltje heeft deze niet)
1 teentje knoflook, fijngehakt
Verwijder, indien nodig, de lelijke buitenste bladeren van de little gems. Het
is beter om ze niet te wassen. Snijd de kropjes in de lengte in kwarten en
verdeel over de borden. Klop de olie, azijn en knoflook met wat zout hevig door
elkaar. Sprenkel over de sla. Verbrokkel de blauwe kaas erover en serveer
direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten